De nadelen van de kredietopening

In dit blogbericht vertellen we je graag meer over de kredietopening, vaak gebruikt als alternatief voor de lening op afbetaling. Klinkt als een prachtig product, maar jammer genoeg stellen veel mensen achteraf vast dat het niet voldoet aan de verwachtingen. Hieronder onze (bescheiden) mening.

Ideaal voor zelfstandigen

Een kredietopening is gebaseerd op het kaskrediet voor zelfstandigen van vroeger. Een zelfstandige zocht financiering om snel iets te kunnen kopen en daarna meteen met winst door te verkopen. Het systeem van een kaskrediet was daarvoor het ideale middel: ze konden ‘in het rood’ gaan. Op die rode centen werd intrest betaald, maar dat was slechts voor een korte periode. En werd de rekening niet gebruikt, dan moest er niets betaald worden. Bepaalde kredietinstellingen zagen natuurlijk hun kans en begonnen ook aan loontrekkenden deze formule aan te bieden. Onder de naam kredietopening.

Is een kredietopening een goed idee?Maar wat als werknemer?

In tegenstelling tot een zelfstandige koop en verkoop je als werknemer niet. Je ontvangt gewoon iedere maand jouw loon en hebt op korte termijn dus niet genoeg geld om de kredietopening terug te betalen. Een wereld van verschil, waar door veel kredietinstellingen bewust geen aandacht aan gegeven wordt. Je komt er in de meeste gevallen zelfs niet toe om je kapitaal af te bouwen, aangezien je voortdurend bezig blijft de dure intresten af te betalen. Je bent klant en blijft (noodgedwongen) klant.

Kredietboetiek: correct en duidelijk

Kredietboetiek ziet de kredietopening als een lening waar je nooit meer van af geraakt. Dat is ook de reden waarom wij uitdrukkelijk weigeren om dit soort van leningen aan te bieden. Bij ons betaal je een duidelijk afgesproken aflossing per maand, een deel kapitaal en een deel intrest. Je kan jouw maandaflossing zelfs simuleren. Zo weet je waar je aan toe bent.

Een toekomst zonder schulden, dat is wat wij jou willen geven.

Krijg je graag meer info of heb je andere vragen? Contacteer ons gerust.

Let op: geld lenen, kost ook geld