Spring mee op de energietrein

Heb je ook zo genoten van de late nazomer? Nu regen en wind in het land zijn, moeten we onze verwarming weer in gang steken. Onvermijdelijk zullen onze verwarmingskosten dan ook stijgen. Kredietboetiek.be geeft je enkele tips om energie te besparen.

We weten het allemaal. Energiezuinig wonen is de toekomst. Niet alleen omwille van het milieu, maar ook omdat je portefeuille er beter bij vaart. Door energiebesparende maatregelen kunnen we een aardig centje besparen:

Tips om energie te besparen

  • Huur je een woning? Vervang dan alle gloei- en halogeenlampen door led-verlichting. Zo kan je jaarlijks 80 euro uitsparen op je elektriciteitsfactuur.
  • Breng radiatorfolie aan achter je radiatoren en gebruik tochtstrips om naden en kieren van deuren en ramen winddicht te maken.
  • Heb je die oude koelkast of diepvriezer al veel te lang? Energiezuinige apparaten lonen. Wist je dat je met een led-televisie 50 % kan besparen? Oude toestellen verbruiken ontzettend veel.
  • Plaats een timer in je douche, zodat je niet onnodig water verspilt.

Ben je eigenaar van een woning? Vergeet dan niet dat het jaar 2020 een mijlpaal wordt wat isolatie betreft. Vanaf dan kan een woning die niet voldoet aan de minimale dakisolatie-eisen zelfs ongeschikt verklaard worden. Je zal je woning trouwens niet meer mogen verhuren als het dak niet is geïsoleerd. Ook voor beglazing komen er strengere regels aan.

Vroeg of laat moeten we allemaal energiezuiniger gaan leven. Deze tips vragen een kleine kost, die een grote besparing kan opleveren. Helaas kunnen we maar oogsten als we eerst gezaaid hebben. En zaaien kost geld. Gelukkig kost het met het flexibel energiekrediet van Kredietboetiek een stukje minder dan je denkt. Zowel voor een huurder als voor een eigenaar.

Om een lening aan te vragen volstaat het om online jouw aanvraag in te dienen of even langs te komen op ons kantoor. Wij bekijken individueel elk dossier en helpen je zo betaalbaar te besparen.

“Let op, geld lenen kost ook geld.”