Valse loonbewijzen

Elke dag krijgen wij een hoop kredietaanvragen binnen. Om onze kandidaten hun aanvraag te onderzoeken, hebben wij van hen enkele documenten nodig. Maar regelmatig zien we dat kandidaat-klanten ons vervalste gegevens bezorgen… Dat het namaken of verdraaien van gegevens een ernstig misdrijf is, daar staan ze niet bij stil. De gevolgen die eraan vasthangen zijn nochtans niet mals.

(Poging tot) vervalsingGebruik je verstand vooraleer je documenten vervalst

Wat we het meest doorkrijgen, zijn vervalste loonfiches, waarbij mensen hun naam aanpassen, fiches van iemand anders doorgeven, het nettobedrag verhogen, … Soms geven werklozen zelfs oude loonstrookjes in waarop het jaartal is aangepast, zodat het lijkt dat ze nog steeds aan het werk zijn.

Kredietboetiek.be behandelt elke kandidaat correct en met respect, en dat verwachten wij ook van onze klanten. Jammer genoeg moeten we constant de documenten streng controleren op echtheid. Stellen we fraude vast, dan wordt jouw dossier meteen overgemaakt aan het Parket van Mechelen. Er wordt een klacht neergelegd voor valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen …

Bezint dus eer ge begint

Wist je dat op dit soort criminaliteit zware straffen staan? Van torenhoge boetes tot effectieve gevangenisstraffen. Jouw naam komt bovendien op een soort ‘zwarte lijst’ te staan, waardoor je minstens 8 jaar lang niet meer bij banken en kredietmakelaars kunt aankloppen.

Hou er rekening mee dat geld lenen ook geld kost. Maar dat fraude je pakken meer kost!

Vraag je je af of je in aanmerking komt om te lenen? Of sta je op de zwarte lijst? Bekijk hier of je kan lenen.