Kan ik lenen?

‘Kom ik in aanmerking voor een lening?’ Dat is waarschijnlijk onze meest gestelde vraag ever.
Een zeer logische vraag, maar niet zo eenvoudig om er meteen een antwoord op te geven. Kom hieronder te weten waarop wij ons baseren.

Minimumvoorwaarden om te kunnen lenen

Wat vast staat is dat je minstens 18 jaar moet zijn en over een regelmatig inkomen moet beschikken. Daarna is ons vertrekpunt: iedereen die een lening nodig heeft, kan een lening krijgen.

In een aantal situaties is het echter niet mogelijk om bij kredietboetiek.be een lening aan te gaan:

–       Je staat onder collectieve schuldenregeling.

–       Je stond onder collectieve schuldenregeling, die ondertussen is afgelopen, maar je naam staat nog steeds gemeld bij de Nationale Bank.

–      Je naam komt voor op de zwarte lijst van de Nationale Bank voor het niet betalen van een of enkele vorige leningen(en) en waarbij de achterstand momenteel nog niet is aangezuiverd.

–       Je bent momenteel werkloos en gaat alleen een lening aan.

–       Je woont niet in België.

Bevind je je niet in een van deze vijf situaties, dan is er een goede basis aanwezig om een kredietonderzoek te starten. Het principe dat we volgen is dan heel simpel: heb je voldoende middelen om jouw lening af te betalen? Het is cruciaal dat je met jouw inkomsten de lening kan afbetalen.

Ook belangrijk

Zoals we hierboven al aangeven, is het feit of je al dan niet werkt (of als je over een vervangingsinkomen beschikt) belangrijk. En als je werkt, of dat via vast contract, contract van bepaalde duur of als interimkracht is. Hoe meer stabiliteit bij een werkgever, hoe meer kans op een lening. Interimarbeid wordt bijvoorbeeld, in tegenstelling tot vroeger, niet meer beschouwd als ‘onstabiel’. Meestal is het een brug naar vast werk, wat meer kans op een krediet betekent.

Verder houden we er ook rekening mee of je huurt of eigenaar bent, of je gehuwd of alleenstaand bent en of je ergens anders al aanvragen hebt gedaan.

Hoe werkt het bij kredietboetiek.be?Kom ik in aanmerking om te lenen?

Via onze overzichtelijke kredietaanvraag krijgen wij een zicht op al deze noodzakelijke voorwaarden. Onmiddellijk nadat we jouw aanvraag ontvangen, starten we met het kredietonderzoek. Binnen de twee werkuren weet je of je bij ons kan lenen. (Meer over onze werkwijze lees je hier.)

Goed om te weten is dat wij werken met verschillende kredietverleners, wat betekent dat we jouw aanvraag dus aan verschillende partners kunnen voorleggen. Elke partner heeft zo zijn eigen maatstaven. Dit maakt dat jouw aanvraag niet altijd tot in te puntjes hoeft te beantwoorden aan strenge eisen van één bepaalde bank. Net daar ligt onze sterkte: onze goede naam vergroot jouw kans op een lening.

Let op: geld lenen, kost ook geld

Kom je in aanmerking om te lenen? Maak dan een simulatie van hoeveel je maandelijks kunt afbetalen. Check hier of je niet op de zwarte lijst staat.

Twijfel je nog steeds of je kan lenen? Je kan ons altijd contacteren.