Geld lenen bij de bank of bij een kredietmakelaar?

Voor de meeste mensen gaat een lening gepaard met het vergelijken van banken. Maar wist je dat een kredietmakelaar ook zo zijn troeven heeft?
Vooraleer je bij de bank aanklopt, bekijk je best eens of een kredietmakelaar niet beter bij jou past.

 

Lenen bij de bank: stroef en tijdrovend

Je wilt geld lenen en gaat ten rade bij jouw bank. Vooraleer de bank kan onderzoeken of ze jou het geld willen lenen, hebben ze een hele hoop informatie over jou (en jouw partner) nodig. Je moet daarnaast ook beantwoorden aan het profiel dat de bank jou oplegt. Elk stukje informatie dat een klein beetje afwijkt van de opgelegde normen, is voor hen voldoende om jou geen lening te geven. Bovendien vraagt het veel tijd. Je moet zelf naar het kantoor om de aanvraag te doen, je moet wachten op de beslissing of je de lening krijgt (en dat kan gerust enkele dagen duren) én je moet later opnieuw naar de bank om de papieren te tekenen.

Lenen bij de kredietmakelaar: vlot en flexibel

Bij de meeste kredietmakelaars hoef je je zelfs niet te verplaatsen om een lening aan te vragen. Je kan gewoon online een kredietaanvraag invullen en insturen. En dat kan op ieder moment van de dag. De aanvraag vraagt jou enkel het noodzakelijke, niet meer dan wat nodig is dus. Binnen een bepaalde periode, bij ons is dat tussen de 30 minuten en maximaal 2 uur, weet je of je het geld effectief kan lenen. Daarnaast hoef je bij een kredietmakelaar geen verplichte rekening te openen waarop je je loon dient te storten. Bij banken gebeurt dit meestal wel, zodat zij zeker zijn dat jij maandelijks jouw lening kan afbetalen. Die rekening openen is natuurlijk niet gratis.

Veel kredietmakelaars werken met verschillende kredietverleners. We kunnen jouw aanvraag dus aan verschillende partners voorleggen. Elke partner heeft zo zijn eigen maatstaven. Dit maakt dat jouw aanvraag niet altijd tot in te puntjes hoeft te beantwoorden aan strenge eisen van één bepaalde bank. De kans dat je de lening krijgt, ligt bij een kredietmakelaar dus een stuk hoger.

En waar past kredietboetiek.be binnen dit plaatje?Geld lenen bij een bank of kredietmakelaar?

Zoals er veel verschillen bestaan tussen banken onderling, bestaan er ook verschillen tussen kredietmakelaars. Velen passen bijvoorbeeld een duurder tarief toe dan het tarief dat ze beloven en rekenen niet-verplichte verzekeringen aan. Wat kredietboetiek.be onderscheidt van de rest, is dat alle informatie die wij jou geven volledig correct is. En dat je ook met respect wordt behandeld. Daarbij komt nog dat wij, als je dat wilt, bij jou aan huis komen om de lening te regelen en uit te betalen. Zelfs ’s avonds en in het weekend.

Je ziet het, een krediet aanvragen hoeft niet omslachtig te zijn. Lees uitgebreid onze werkwijze voor meer info.

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt om geld te lenen bij ons? Check het hier. Of maak eens een simulatie van hoeveel je maandelijks hoeft af te betalen.