Wat is een
schuldsaldoverzekering?

 Wie een lening afsluit, krijgt vaak de vraag én het advies om een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies? En wat moet je er zeker over weten?

Een overlijdens- of schuldsaldoverzekering is een verzekering die specifiek gekoppeld is aan de lening die je krijgt. Het komt erop naar dat als jij sterft, deze verzekering ervoor zorgt dat jouw nabestaanden (ouders, kinderen, familie) jouw krediet niet verder moeten aflossen. Die schuld neemt de verzekeringsmaatschappij op zich.

Wat je moet weten over de schuldsaldoverzekering:

  1. Een overlijdensverzekering is zeker aan te raden, maar nooit verplicht.
  2. De eenvoudige dekking bij overlijden garandeert dat je nabestaanden jouw lening niet verder moeten afbetalen als jij sterft. De dekking van de schuldsaldo kan je echter ook uitbreiden:
    > overlijden + volledig blijvende invaliditeit
    > overlijden + volledig blijvende invaliditeit en volledig blijvende arbeidsongeschiktheid
  3. Hoe gedetailleerders de polis, hoe goedkoper. Bv. Als wij in jouw polis niet aangeven dat je een niet-roker bent, dan betaal je evenveel als een verstokte roker. Die laatste heeft echter veel meer kans om vroegtijdig te sterven en moet dus meer betalen voor zijn verzekering. Kredietboetiek.be kan jou een gepersonaliseerde polis aanbieden, met een premie ver onder de gebruikelijke marktprijzen.

Denk bij de aanvraag van je lening dus goed na of je deze verzekering wil afsluiten. Zie de schuldsaldoverzekering als gemoedsrust voor jou, maar vooral als een waarborg voor je nabestaanden. In moeilijke momenten als een overlijden, is het niet nodig dat zij daarbovenop geconfronteerd worden met de afbetaling van jouw schulden.

“LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.”