De borgstelling: wat is het en hoe gaat Quick Krediet er mee om?

Bij een borgstelling stelt een derde persoon zich ‘borg’ voor jou. Dat wil zeggen dat hij of zij zich ertoe verbindt jouw schulden terug te betalen aan de bank wanneer jij dat zelf niet meer kan. Hoe wij tegenover borgstelling staan? Dat lees je in onderstaand blogbericht.

Wanneer je kredietaanvraag niet wordt geaccepteerd, vragen veel kredietmakelaars en banken naar een borgstelling. Quick Krediet heeft niet de gewoonte dat te doen.

De voornaamste reden waarom wij niet systematisch een borgstelling vragen, is omdat de partners waar wij het krediet voorstellen slechts zeer uitzonderlijk jouw geweigerde kredietaanvraag willen herbekijken met de garantie van een extra borgsteller. Dat komt omdat ze een onderscheid maken tussen een borgsteller en een mede-ontlener:

  • Een borgsteller is iemand die niet op hetzelfde adres is ingeschreven. Omdat deze persoon medeverantwoordelijk is, is de kredietinstelling verplicht de borgpersoon onmiddellijk op de hoogte te brengen van een mogelijke achterstand in het dossier waarvoor zij hebben mee getekend. Net omdat de wetgeving rond de borgstelling zeer gevoelig ligt, zijn onze partners niet snel geneigd een borgstelling te vragen of de aanvraag te herbekijken met de voorstelling van een borg.
  • De mede- ontlener daarentegen is niet met jou gehuwd, maar woont wel op hetzelfde adres. Denk bv. aan je partner, je ouders of je volwassen, inwonende kinderen. Een mede-ontlener voorstellen kan je dossier positief beïnvloeden en kan, in bepaalde gevallen, de weigering ombuigen naar een akkoord.

Wanneer je jouw kredietaanvraag invult en spontaan een borg meegeeft, dan voeren we deze uiteraard mee in. Maar automatisch een borgstelling vragen als je aanvraag wordt geweigerd, vinden wij bij Quick Krediet niet relevant.

Neem het van ons aan: het is niet goed om derden in te schakelen om je eigen financiële problemen op te lossen. Borgen zijn meestal toffe vrienden of goede kennissen. Hou dit ook zo!

Ben je zelf gevraagd om borg te staan? Denk goed na voor je mee ondertekent en of het het waard is hiervoor een vriendschap op het spel te zetten.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.