Indicatief Jaarlijks Kosten Percentage (JKP)

Je hebt het misschien al gemerkt tijdens jouw zoektocht naar een persoonlijke lening: veel van onze concurrenten vermelden dat het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) bij jouw simulatie kan verschillen van het JKP dat je uiteindelijk betaalt. Een ernstige misleiding en oneerlijke concurrentie.

Laat je niet beetnemen

Publiciteit maken met een ‘vanaf …. JKP’ geeft je geen enkele garantie dat het krediet dat je krijgt werkelijk aan dit JKP zal voldoen. Sterker nog: je weet bij de aanvraag van je krediet al op voorhand dat het tarief niet overeen zal stemmen met de beloofde rentevoet.

indicatief-jkpOnze ervaring

De meeste kredietmakelaars die een laag JKP (lager dan het wettelijk tarief) vermelden, doen dat gewoon om je aanvraag binnen te halen. Daarna gebruiken ze hun sluwe verkooptechnieken om je te overtuigen jouw lening aan het hoger JKP te nemen. Bij voorkeur gecombineerd met een veel te dure verzekering die je eigenlijk niet nodig hebt. Wees dus kritisch als je een kredietmakelaar kiest.

De realiteit over het JKP

Het wettelijk JKP is noodzakelijk om alle kosten te dekken: publiciteit, personeel en service zoals gratis verplaatsingen enz. Wist je dat je bij kredietboetiek.be geen enkele vergoeding betaalt? Ook niet om het krediet bij jou thuis te komen afronden.

Wij weten dat veel mensen ingaan op rooskleurige simulaties. Op die manier verliest kredietboetiek.be een heel pak potentiële klanten, maar we vinden dat je vanaf stap 1 van de aanvraag onze voorwaarden correct moet kennen. Zo kom je achteraf niet bedrogen uit. Correctheid, duidelijkheid en transparantie dragen wij immers hoog in het vaandel.

We beseffen best dat ons Jaarlijkse Kosten Percentage ietsje hoger ligt en dat komt net omdat wij jouw lening niet systematisch met verschillende premies verhogen. Kredieboetiek.be heeft altijd hetzelfde JKP, vanaf het eerste bezoek aan de website tot aan het uitbetalen van je persoonlijke lening.

Zoals je leest kan het cijfer van het JKP per kredietmakelaar sterk verschillen. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met de centen en niet met de procenten. Lees in mensentaal over het JKP van jouw krediet.

“Let op, geld lenen kost ook geld.”