Vermijd extra krediet: Leen voldoende vanaf de start

Regelmatig krijgen wij van klanten die kortgeleden hun lening ontvingen de vraag om extra te lenen. Door onvoorziene kosten en/of te krappe berekeningen, komen ze met hun oorspronkelijke lening niet toe. Onze raad: Leen voldoende vanaf de start, want snel opnieuw lenen is in de meeste gevallen niet mogelijk.

Extra krediet vermijden

Het is absoluut niet onze bedoeling om je meer te laten lenen dan noodzakelijk, maar we raden je sterk aan om meteen voldoende krediet op te nemen. Snel verhogen van een recent aangegaan krediet staan kredietinstellingen in de meeste gevallen immers niet toe.

Bij veel maatschappijen geldt zelfs de regel dat je minstens 1 jaar stipt moet afbetalen vooraleer je in aanmerking komt voor extra krediet. Ook de overheid adviseert bankinstellingen om de snelle vraag tot bijkomend krediet niet goed te keuren.

leen voldoende vanaf de start

Maak een grondige raming

Wanneer je beslist een krediet aan te vragen, maak dan op voorhand een grondige planning, zodat je kan berekenen hoeveel geld je precies nodig hebt. Voorzie zeker ook een marge, zodat je extra kosten kan opvangen. Bepaalde karweien of aankopen, lopen immers vaak hoger op dan oorspronkelijk gedacht.

Enkel door een degelijke kostenraming te maken, kan je met een gerust hart je krediet aangaan en al je plannen succesvol uitvoeren. Wij herhalen dat we je niet meer krediet willen geven dan nodig. Ons advies is gebaseerd op statistieken en onze ervaring in de sector. De eindbeslissing ligt altijd bij jou.

“LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.”